duminică, 1 martie 2009

Rulade cu mar, nuca si mac

Ingrediente: 4 cani de faina, 1 cub de drojdie, o mana de zahar, 1/2 kg unt(eu am folosit un pachet de unt si unul de margarina), 1/2 cana de lapte, cateva galbenusuri (eu am pus 4), 1 praf de copt, sare, scortisoara, mac, nuca, mere, zahar vanilat.

Mod de preparare:
- in mijlocul fainii se face cuib, se pun galbenusurile, drojdia, praful de copt, praful de sare, zaharul si untul taiat bucatele;
- se amesteca bine toate ingredientele, pana incepe sa se incorporeze untul in faina;



- se adauga laptele si se continua sa se framante pana devine o coca moale (daca e cazul se mai poate adauga putin lapte)
- nu trebuie sa se topeasca de tot untul
- cand aluatul e gata framantat se face sul si se lasa la dospit cca o ora




Umplutura: nuca (macinata si fiarta in lapte), mere si mac

- dupa ce aluatul a dospit se taie in bucati (depinde de cate rulouri vreti sa faceti; eu am facut 8)
- se intinde o foaie subtire, se aseaza umplutura intr-o margine, se ruleaza si se da la cuptor