marți, 24 noiembrie 2009

File de merlucius cu legume

Reteta inspirata de pe Euforia cuisine.

Ingrediente: 2 buc. merlucius hoki, mazare, morcov, patrunjel, lamaie, unt, usturoi, smantana, sare si piper

- pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min)


- se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).



Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:
- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.



Niciun comentariu: