vineri, 5 februarie 2010

Salata cu telina si ciuperci

Ingrediente (pentru 2 portii):
  • 1/3 telina
  • rosii cherry
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr. ciuperci
  • o ceapa mica
  • 100 gr. sunca (eu am folosit 2 buc. carne de porc ramasa de la friptura)
  • 2 ling.ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper, partrunjel uscat
  • crutoane de paine prajita
Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se taie julien, rosiile se pot pune intregi sau taiate iar ciupercile se taie in 4 sau in 8 (inainte se oparesc in apa cu sare).

Peste salata se adauga un dressing din ulei, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel uscat . Se amesteca bine si serveste cu crutoane de paine prajita